Narenciye ailesinin kullanımı en çok olan üyesi limon.Çoğu zaman sirkeyi bile geride bırakıp, soslardan etlere salatalardan tatlılara hem suyu ile hem de rendelenmiş kabuğu ile birçok lezzetin baştacı olduğu gibi içeriğindeki yüksek miktardaki C vitamininden dolayıda tansiyonun düşürülmesinde, soğuk algınlığı ve nezle gibi durumlarda iyileşmemize yardımcı olur.Ben de kullanım alanı bu kadar çok olan limonu 2-3 sene önce Ayvalık' da ki evimin bahçesine ekmiştim.İşte bunlarda ilk mahsulleri. Aslına bakarsanız daha tam olmadılar ama eltim İzmir' e giderken uğramış bende dayanamadım bir miktarını toplamasını rica ettim.İyi ki de öyle yapmışım.Limonları gördüğüm zaman ki mutluluğumu size tarif bile edemem.Şimdi ilk işim İstanbul ' da da limon yetiştirmek ve bahçemin limonlarıyla güzel bir limonlu kurabiye yapmak olacak...Tabii ki Limonlu kurabiyemin tarifini de ALYAMİNA KUZİNE de göreceksiniz:))
sayın alyamina,blogum birinci yaşına giriyor,bir tarif etkinliği düzenliyorum sizde katılmak isterseniz tariflerinizi bekliyorum.
YanıtlaSilİnsanın kendi ektiği ağacın mahsulünü kullanması ayrı bir zevk olsa gerek...
YanıtlaSillımonu bende cok severım balkonuma aldım ama tabıkı gunes olmayınca olmadı bende sıtenın bahcesıne ekım bakalım olacakmı
YanıtlaSilanneannemdede var yazlıkta
YanıtlaSilkocaman kocaman bayılıyorum kokusuna
şekline şemaline
maşallah canım
Portakal gibi soyup yemek istedi canim.....Blogunuzu yeni kesfettim,harika yayinlar var.Simdi onlara bakiyorum,ben de beklerim
YanıtlaSil