Pazar sabahı, güzel bir sabah kahvesinin ardından blog arkadaşlarımı ziyaret ederken bir yandan akşam yemeğine ne hazırlasam diye derin düşünceler içindeydim.Derin düşüncelerimin sebebini zannediyorum bütün hanımlar anlıyordur."Bu gün ne pişirsem" derdi.Ama şöyle bir durumda var ki artık benim böyle bir derdim de kalmadı.Öyle güzel yemek blogu arkadaşlarım var ki sağolsunlar beni bu büyük dertten kurtarıyorlar.Gelelim konumuza, blog ziyaretlerim esnasında Umut Sepeti blogunda "Baharatlı Palamut" tarfini gördüm.Tabii tariften önce o fotoğraflar ve sunum beni öyle etkiledi ki herhalde balık sevmeyen insanın bile canı çeker diye düşünüyorum.Aaa süper fikir, malum palamut mevsimi olduğu için derin dondurucumda da mevcut o zaman işbaşına.Sonuç abartısız Muhteşem bunca şeyi inanın size boşuna yazmıyorum.Fırında olduğu için, ne koku var, nede etrafa sıçrayan yağ.Lezzet on numara, leziz ve iştah açıcı tüm aile fertleri olarak biz bayılarak yedik.Onun için bu güzel tarifi sizlerle paylaşmak istedim.Eminim sizde deneyip, beğeneceksiniz.Sizler içinde bir kaç fotoğraf çektim.Ancak balığımla ilgili tek sorun görüntüsü oldu.Balığım derin dondurucudan çıktığı için ben fileto yaparken çok zorlandım.Size tavsiyem Palamutu fileto şeklinde alın.(Her işi ustasına bırakmak lazım) Bu arada fotoğraflarım ve sunumum Umut Sepeti Sahibesi Sevgili Zel' in yanında sıfır ama benden ancak bu kadar.Sevgili Zel' e bu güzel tarifi bizlerle paylaştığı için çok teşekkür ediyorum.Bu Muhteşem "Baharatlı Palamutun " tarifi için, tıklamanız yeterli Afiyet olsun.
nefis görünüyor, afiyetler olsun...
YanıtlaSilSevgili ruşyena teşekkür ederim.Tarif nefis tavsiye ederim.Sevgiler.
SilCanım afiyet şifa olsun.
YanıtlaSilNasıl mutlu oldum anlatamam beğenerek yemenize:)
Hem neden haksızlık yapıyorsun ki kendine, resimlerin çok hoş.
Ellerine emeğine sağlık.
Üstelik fileto yapmak da hiç kolay değil.
Senin de söylediğin gibi alırken fileto şeklinde alınca,çok daha kolaylaşıyor hazırlaması.
Tekrar afiyetler diliyorum..
Hayırlı mutlu haftalar olsun..
Muhabbetle..
Canım Zelcim böyle güzel bir lezzeti bize kazandırdığın için asıl ben sana teşekkür ederim.Resimlere gelince işte amatör işi bukadar oluyor ama fotoğraf konusunda sizleri özenmiyor değilim.İnşaAllah bende ilerletirim.Zarif yorumun için çok teşekkürler.Sevgiyle kal.
SilEllerine sağlık arkadaşım gayet güzel gözüküyor.Dün akşam bizde de balık vardı çinekop bende zel de görüp beüendim ama benim palamut başımı ağrıtıyor defalarca denedim artık pes ettim denizden babam çıksa yiyen ben palamutu yiyemiyorum :((ama gerçekten tarifte görsellerde çok güzel....sağlıkla....
YanıtlaSilHandeciğim çok rica ediyorum 1 kez dene belki iyi gelir, şifa olur İnşaAllah.Çok Leziz bir tarif.Sevgiler...
SilBen eskiden hiç balık yemezdim ama artık çok seviyorum.
YanıtlaSilBu tarifte gerçekten güzel pratik ve ortaya çkan manzara harika olmuş. Ellerine sağlık:
Canım yorumun için çok teşekkür ederim.Tarif hem pratik hemde güzel tavsiye ederim.Sevgiler.
Silbende balık olacaksa palamut olsunlardanım canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım, palamutu birde böyle baharatlı dene eminim beğenirsin.Sevgiler...
YanıtlaSil